Olen tehnyt aika suuren ruokaremontin, mutta tietyissä asioissa on vielä parantamisen varaa. Esimerkiksi:

- Puolitoista litraa cola lightia päivässä on LIIKAA. Nyt vielä sallin sen herkkuna, koska muuten söisin jotain makeaa. Kun paino alkaa olemaan toivotuissa lukemissa, vähennän limun juonnin viikonloppuihin. Nyt yritän juoda vain pari lasia päivässä.

- Syön liian isoja annoksia. Varsinkin jos ruoka on todella hyvää, syön sitä niin paljon että kärsin ähkystä loppuillan. Neljälle tarkoitettu ruoka häviää kahden ihmisen suihin aivan liian helposti. Tämän täytyy muuttua, en enää santsaa.

-  Sama pätee herkkuihin. Jos on saatava jotain hyvää, sitä voi syödä pienen annoksen, ei tarvitse ahtaa kitusiin suklaalevyä/ sipsipussia. Pieni patukka/ pari desiä sipsejä saa riittää. Yritän mielummin herkutella terveellisimmillä herkuilla, esimerkiksi hyvällä leivällä, tai lohipastalla.

- Opettelen syömään pienen välipalan 1,5h ennen liikkumista, ettei enegia lopu kesken treenin. Vaikkapa pieni jugurtti?

- En saa pitää yli kolmen päivän taukoa liikkumisessa, se heikentää jo selvästi kuntoani, ja vaikeuttaa seuraavaa liikkumiskertaa. Yritän myös opetella käymään punttiksella, tai sitten sisällytän vähintään yhden body pump- tunnin viikkoon. Lihaksetkin kaipaavat muokkausta, pelkkä kunnonkohotus ei riitä.

- Joka viikkoon vähintään 3-4 liikuntapäivää, mielellään enemmänkin. Niinä päivinä kun en käy salilla vosin yrittää käydä kävelyllä vauvan kanssa, pikkuneidillekin tekisi raitis ilma ihan hyvää. Vaikka sitten vain hyötyliikuntareissuja kauppaan, muttei enää niitä päiviä kun istun yökkärissä sohvalla koko päivän.

No, eiköhän nämä riitän nyt alkuun :)